top of page

Är video rätt lösning för dig?

Marknadsföringsexperterna säger samma sak som siffrorna visar, video är det mest ändamålsenliga formatet för att kommunicera ett budskap. Men är det verkligen så enkelt, är det bara att börja göra mer video och skörda framgång?Nej, självklart inte, att använda video är inte ett självändamål och definitivt inte en garanti för ökad lönsamhet. Video är helt enkelt ett verktyg, precis som en hemsida, logotyp, grafisk profil, bildmaterial eller beskrivande text, som företag kan använda för att uppnå ett specifikt mål.


Alla företag har olika förutsättningar och behov och det finns inte en given lösning som passar alla. Ett konsultbolag har inte samma behov av ett attraktivt läge som en fysisk klädbutik och en närbutik som säljer livsmedel har inte samma behov av en tilltalande hemsida som en e-handlare.


En video, eller för den delen grafisk profil eller hemsida, är inte värt någonting om den inte löser ett problem eller uppfyller ett syfte. Det är bara när vi ser det utifrån detta perspektiv som vi kan avgöra om video är den bästa lösningen. Börja med att ställa frågan; vilket problem behöver vi lösa och vilka mål vill vi uppnå?


 

Om video är det verktyg som på bäst sätt löser problemet är det också den mest effektiva och lönsamma lösningen.


 

Kommer vi att få fler kunder om vi kan kommunicera hur vår tjänst underlättar för andra företag på ett tydligare och konkretare sätt? Om ja, då är det lönsamt att producera en video som gör just det.


Kommer vi få fler återkommande kunder som även rekommenderar oss till nya kunder om vi kan stärka vårt varumärke genom en mer ändamålsenlig kommunikation? Om ja, då är det lönsamt att producera en video som gör just det.


Kommer vi sälja fler av våra produkter om vi kan visa upp dem på ett mer engagerande sätt? Om ja, då är det lönsamt att producera en video som gör just det.Det är lätt att ryckas med när man hör siffror som att video utgör runt 80% av vår totala onlinekonsumption men det gäller att hålla ögonen på bollen och sikta rätt. Hur ser just mina behov ut och vad är den bästa lösningen för mig.

bottom of page